Rýžový olej nabízí několik unikátních vlastností,
které z něj činí zajímavý olej. Obsahuje složky mající potencionální
význam pro dietu a zdraví. Rafinovaný rýžový olej je
hodně používán v Japonsku, Korei, USA, Thajsku a postupně získává na
popularitě pro svoji chuť a stálé vlastnosti. Má vysoký obsah přírodních antioxidantů s nutriční hodnotou jako jsou gamma-oryzanol, tokotrienoly atokoferoly.
Použití rýžového oleje jako potravinového olej pro smažení, pečení,
hluboké smažení a do salátových dresinků je nový a zdravý způsob
přípravy těch nejchutnějších pokrmů s účinnou péčí:
- Pro svou delikátní chuť a příjemné oříškové aroma se využívá na smažení
- S jeho vysokým bodem přepálení (až 250°C) a nízkou
přilnavostí k připravovaným pokrmům je rýžový olej nejčistším smažícím
olejem pro přípravu smažených pokrmů jemné chuti
- Pečení